Zaterdag 23 augustus heeft onze jeugd weer een mooie prestatie neergezet.

De jeugd (<18) heeft het brons weten te pakken op het GENSB toernooi in Duitsland (Möhnesee).

GENSB Toernooi 24 augustus te Möhnesee.

 

Vrijdag 23 augustus zijn we met 14 man vertrokken naar Möhnesee voor het GENSB toernooi. Na ongeveer drie uur kwamen we aan en kregen we een jeugdherberg aangewezen. Dit jaar waren er drie locaties voor de deelnemers wat zeer goed beviel omdat er bij elke locatie gelegenheid was om te wegen en te eten, wat zorgde voor een goede doorstroming.

Vrijdagmiddag zijn we eerst gaan wegen om te kijken wat we nog aan ons gewicht moesten doen. Voor het eten waren we drie kilo te zwaar dus dat viel mee. Na lekker een flink bord spaghetti allemaal zijn we in de auto gestapt richting Soest om daar naar de Sauna te gaan. Na een uurtje in de Sauna geloofde we het wel en zijn we terug gegaan om snel naar bed te gaan.

Zaterdagochtend zijn we vroeg opgestaan om te wegen, het gewicht was 556 kilo waar we allemaal erg blij mee waren. Na gegeten te hebben zijn we richting het wedstrijdveld gelopen om ons daar voor te bereiden op de wedstrijd. We hadden al gehoord dat het veld kogelhard was en dat merkte we ook toen we aan kwamen. Dit zou wel eens voordelig uit kunnen pakken zo’n kogelharde grond. Na onze warming-up en de openingsceremonie moesten we echt gaan beginnen. We hadden een zware poule waar we best van schrokken. Maar alles verliep goed in de poule gelukkig, Mosnang konden we hebben en we hadden een gelijkspel tegen Ebersecken. We hadden evenveel punten als Ebersecken in de poule maar wij waren eerste geworden in de poule omdat er gekeken werd naar het gewicht. De 8e finale wonnen we van de Mertensmannen. De kwartfinale moesten we tegen Ramygala uit Litouwen dit wonnen we ook. De halve finale moesten we tegen Sins wat we tot twee maal toe verloren. Helaas was waardoor alleen de derde plek nog in zicht. Hiervoor moesten we strijden tegen Eire Og uit Ierland dit werd een zware pot maar wonnen we gelukkig waardoor we toch nog een podium plek hadden.

Sins moest het opnemen tegen Stans-Oberdorf voor een 1e en 2e plek. Stans-Oberdorf won dit en werd knap eerste op het GENSB. Het podium bestond dus uit twee Zwitserse teams en gelukkig 1 Nederlands team. De Spoortrekkers werden 9e wat ook een knappe prestatie was. Totaal waren er 35 teams uit 8 verschillende landen dit jaar.

Na alles gevierd te hebben en opgeruimd zijn we terug naar het huisje gegaan om nog te eten en vervolgens in de auto te stappen om weer richting Nederland te gaan. Wij willen alle organisatoren bedanken voor het regelen van dit GENSB toernooi.

 

TTV Streefkerk.