GENSB 2015 Verslag

vrijdag 28 augustus: We vertrokken rond 1 uur met een busje vanaf de touwtrek uit Streefkerk richting Heino. Na 2 uur rijden dan toch aangekomen op het vakantie park in Heino. Daar stond ons een prachtig huisje op te wachten waar we die nacht in mochten slapen. Nadat we allemaal onze slaapplek hadden opgezocht en het nodige geregeld was zijn we met ze alle weer in het busje gestapt richting het wedstrijdveld. Op het veld aan gekomen waren daar de mannen van touwtrekvereniging Lagerweij nog aan het opbouwen voor de wedstrijd . Nadat we het veld hadden gecheckt, zijn we doorgegaan naar de supermarkt om de laatste boodschappen en het nodige fruit te halen voor onder de wedstrijd. Weer terug gekomen op het vakantie park zijn we nog even voor het eten gaan wegen we zaten iets onder het maximale gewicht dus dat was in orde. Na lekker wat te eten zijn we lekker het zwembad in gedoken eenmaal  opgefrist lagen we met het hele team om kwart voor tien allemaal op een oor.

zaterdag 29 augustus: om 6:30 uit bed en richting de weegschaal we wogen totaal 556,5kg dus dat was erg netjes  (voor een van Max 560 kg ). Na een lekker ontbijt en alle buiken gevuld te hebben. Zijn we vertrokken naar het wedstrijdveld 09:45. Na een mooie openingsceremonie. Kon de wedstrijd toch echt beginnen na een mooie strijd in de poel kwamen we als 3e de pool uit waar we sowieso al erg blij mee waren. Nadat we de pool uit waren konden we het ondanks een erg felle strijd het niet winnen van de Zwitserse ploeg Waldkirchen. waardoor we uiteindelijk  12e zijn geworden van de 40 teams dus ondanks alles toch een erg nette prestatie. 1e was dit jaar namelijk Sins uit Zwitserland 2e was stans uit Zwitserland en 3e de Spoortrekkers uit Nederland en als 4e Mosnang uit Zwitserland. Na deze erg leuke wedstrijd en de prijs uitreiking zijn we terug gegaan naar het vakantie park en hebben daar nog genoten van een heerlijk buffet. daarna zijn we weer richting huis gegaan na een leuke dag touwtrekken waren we rond 22:00 weer terug in Streefkerk.

Willem Jongeneel